top of page

Commercial

 
 

Scott | Edwards Architecture Headquarters

Owner & Architect: Scott | Edwards Architecture 

Scott | Edwards Architecture is a leader in the Portland Metro area for cutting-edge contemporary architecture with guiding principles rooted in sustainability. S|EA’s Headquarters project includes the remodel of existing office space and a new three-story addition featuring cross-laminated timber panels, glulam beams, and a large roof deck. The 16,800 SF project incorporates numerous sustainable features and will enable the firm to accommodate all 85 team members into one space.

Oculus Architecture Inc. Portland Office

Owner: Oculus Inc.

JHC's tenant improvements project for Oculus Architecture Inc.'s new Portland office aimed to enhance the functionality, aesthetics, and overall workspace experience for Oculus's creative team. Perched on the 22nd floor of the Park Avenue West Tower, the office remodel includes an open workplace, collaboration areas, a materials library, break area, private offices, and a conference room all affording unparalleled, panoramic views of downtown Portland.

For Mrs. Noble Building

Owner: For Mrs. Noble, LLC.

Architect: EMA Architecture

Originally developed in 1928 by Mary Nobel (believed to be one of the first female developers in Portland), the building had received little to no investment in its almost 90-year history. Complete MEP upgrades, repairs to structural deficiencies, and removal of toxic/hazardous materials were all a part of this project. In partnership with EMA Architecture, we hope this building will serve as a catalyst for preservation and investment in the community and continue to live on for generations to come.

Mercantile Design Lab

Owner: Confidential

Architect: Scott Edwards Architecture

JHC transformed an historic bow-trussed warehouse in NE Portland into a state-of-the-art R&D design and manufacturing studio for a renowned high-fashion international leather and textile manufacturer. Our team worked diligently to preserve the warehouse's unique character while adapting it to meet the demands of modern design and manufacturing. This transformation embodies our commitment to quality, sustainability, and the growth of our local (and global) communities.

Happy Valley Project

Owner: Confidential Owner

The Center for Equity and Inclusion

This 7,266 SF Pre-Engineered Metal Building was designed and built for a confidential client. The building features clerestory windows that flood the interior with natural light as well as a second-floor mezzanine overlooking the main level garage area. The executive office area includes bathrooms, conference area, reception space, a custom curved bar, and expansive glass pocket doors providing visual connection to the main level.  The upstairs area provides ample space to entertain and host gatherings.  Multiple large overhead garage doors leads into car/entertainment garage.

The Center for Equity and Inclusion is a Portland-based non-profit with a core mission anchored in bringing sustainable change to work environments through consulting services. This project is a 7,500 SF existing building with a full seismic upgrade and full interior build-out and the retro-fit of an elevator.

Emler Swim Schools

Emler Swim School (Beaverton) opened their first of two planned locations.  The school offers year-round instruction for children from 2 months to 5+ years of age how to become safe swimmers.  The 6,200 SF project consisted of adding an ADA-accommodating 1,700 SF indoor pool, six changing rooms, showers and a waiting area for parents.  The project features fabric ducting and a wall mural.

Univox Media

Univox Media offers proprietary digital media products that can be purchased on a collective or individual basis. Their custom-tailored digital campaigns can employ audio, video, or digital messaging designed to reach the people that matter most to their clients. This 2,520 SF office tenant improvement features large storefront windows lining the main hallway. The addition of an office kitchen and conversion of one large restroom to two make this office space versatile and welcoming to all.

Sloy, Dohl & Holst

 
 

This 1880s structure (listed on the Historic Resource Inventory of Portland) was originally built as a private residence. JHC was hired to undertake a major renovation of the interior not only to bring the rooms back to their former glory but to bring the building systems up to the current code and provide the tenant with modern commercial amenities. New electrical, HVAC, low voltage, and plumbing were run throughout the building by what can best be described as a “surgical” process to preserve as much of the existing building as possible. Existing historic interior elements were carefully repaired and preserved.

State Farm | Trident Building

Owner: Pip’s Commercial Properties, LLC.

Architect: EM Architecture, LLC.

Serving the Portland Metropolitan Area, State Farm Agent Cedric Berry assists customers in all their insurance needs including Auto, Home, Renters, Life, Health, Professional Liability, and Workers Compensation. This change of use project converted a tap house into a State Farm office in downtown Portland. Full glass office walls allow natural light from the tall storefront glass windows and highlight the refurbished original concrete floors and brick interior walls.

Confidential Client

Owner: Confidential

Architect: Carleton Hart Architects

Joseph Hughes Construction found great pleasure in partnering with Carleton Hart Architecture in a minor renovation that will continue to serve our community for years to come. We took great pride in knowing that the transformation of this project would have a positive impact upon the lives of those who visited this location. The design provided by the Architect not only brightened the space, but created an interactive environment for participants to enjoy. To witness the joy and laughter through the halls was priceless and rewarding. We look forward to our next endeavor with Carleton Architecture and our Confidential Client.  

Room & Board

 

Owner: Pearl Partners, LLC.

Tenant: Room and Board, INC.

Architect: Jones Architecture

Located in the heart of the Pearl District in downtown Portland, Room & Board are purveyors of modern home business and office furniture and decor. This project consisted of a full seismic retrofit, including footings, cast in place concrete shear walls, the retrofit of a three-story elevator, parapet bracing, and roof diaphragm, for the historic 1924 Fisk Tire Building, as well as a complete exterior restoration and interior tenant improvement of 30,000 SF of retail space.

Macadam Building

Owner: Williamette Waterfront Limited Partnership

Architect: Robert Evenson & Associates AIA

Office tenant improvement for a 9,000 SF, two-story building located on Portland’s South Waterfront. Work included a total interior remodel, including the removal of existing systems, reworked common areas, exterior painting, and interior finishes.

The Springs Living Offices

Owner: The Springs Living, LLC.

Architect: Myhre Group Architects, Inc.

Historic renovation of an 8,000 SF unreinforced masonry building including full interior renovation and seismic upgrade. New restrooms, retrofitted skylights, and new MEP systems highlight this office tenant improvement.

Pacific Plaza

Owner: CSS Properties, LLC.

Architect: Scott | Edwards Architecture

Pioneer Waterproofing Conference Room

New 16,500 SF retail building with easy access tenant spaces to accommodate restaurants, offices, and retail spaces. Large exterior and interior storefronts with a shared central corridor to provide entry for shoppers and tenants. The site includes parking, outdoor seating and is within walking distance of public transit.

Founded in 1964, Pioneer Waterproofing provides a broad range of repair and maintenance services to customers throughout the Pacific Northwest. They have provided restoration services to many of Oregon’s significant historic properties such as Timberline Lodge and the Vista House at Crown Point. JHC remodeled a commercial building for their new Tigard location. Reworked spaces included private offices surrounding a conference room with extensive wood and glass door features, employee breakroom, and warehouse spaces. Additional features included new interior and exterior finishes, roofing and rooftop mechanical, and MEP finishes.

bottom of page